Ergotrics is door Agentschap Ondernemen & Innoveren bekroond met een nieuwe subsidie!

Brussel, 17 dec 2018 – Agentschap Innoveren & Ondernemen heeft vandaag aan Ergotrics het perfecte kerstcadeau gepresenteerd! De subsidie ondersteunt de proefproductie, productvalidatie met patiënten en klinisch onderzoek om de voordelen van het product wetenschappelijk aan te tonen. Het totale project heeft een waarde van € 1.058.017, waarvan 45% gesubsidieerd wordt.

Agentschap Innoveren & Ondernemen is in 2018 gestart met de ondersteuning van de latere fasen van ontwikkelingsprojecten. De doelgroep zijn bedrijven die door hun specifieke innovatie een langere weg van onderzoek en ontwikkeling hebben tot aan de marktintroductie. Medische hulpmiddelen, zoals de IPS opblaasbare kussens van Ergotrics, kunnen niet op de Europese markt worden gebracht zonder te voldoen aan de strenge veiligheidseisen van de Europese Unie, die lange en dure testprocedures vereisen.

De investering is deels in matrijzen en proefproductie, maar vereist ook nieuwe mensen in het Ergotrics team. Voor de uitvoering van het project is Ergotrics op zoek naar een innovatie- en kwaliteitsingenieur, een marketingmanager en een anesthesiemedewerker. De vacatures worden in de eerste helft van 2019 gelanceerd.