Ergotrics wint de EIT Health Headstart Award

Rotterdam, 12 nov 2018 – Het bestuur van EIT Health (Co-Location Belgium-Nederland) heeft het Ergotrics project geselecteerd voor de EIT Health Headstart prijs.

“Het project is bestudeerd door ten minste 3 reviewers”, legt Prof. Dr. Bart Haex, business creation manager EIT Health, uit: “Op basis van de feedback van deze investeerders, tech transfer experts en ondernemers heeft EIT Health besloten het project van Ergotrics dat onlangs is ingediend onder het HeadStart instrument toe te kennen.

Inge Bruynooghe, CEO Ergotrics: “Naast de projectfinanciering, die van cruciaal belang is in deze fase van marktvoorbereiding, kregen we ook waardevolle feedback van de reviewers. Zij erkennen dat Ergotrics een veelbelovende, gepatenteerde technologie heeft die in een bestaande medische behoefte voorziet. Ze erkennen ook dat de platform technologie schaalbaar is en zich kan richten op verschillende nichemarkten (ook de thuiszorg).  De positieve feedback van deze externe experts versterkt ons businessplan en onze ambitie,” aldus Inge Bruynooghe.

De prijs zal worden gebruikt voor merkbescherming, de implementatie van de octrooistrategie en juridisch advies voor de commercialisering van onze producten. Het project heeft een waarde van €50.000,- en zal voor september 2019 worden uitgevoerd.