Het team Ergotrics breidt uit. Tewerkstelling verdubbelt.

Turnhout, 27 Maart 2019 – Vier jaar trok Dr. Paul Depauw, bezieler en bedenker van de Ergotrics uitvindingen, alleen aan de kar. Hij huurde veelvuldig vakkennis en ervaring in voor specifieke taken en projecten, maar de stap naar duurzame tewerkstelling kwam er pas eind 2018 met de start van Inge Bruynooghe als CEO. Kort daarna kwamen er drie vacatures. 

‘De eerste prioriteit was om een sterk en complementair verkoopsteam te vormen,’ legt Inge Bruynooghe uit, ‘Daarom waren we ook heel blij dat Fleur als eerste de stap naar Ergotrics zette.’ Fleur Van Heesewijk heeft een sterke internationale sales & marketing achtergrond in diverse sectoren en was betrokken bij verschillende productlanceringen. Ze spreekt 6 talen en heeft meer dan 15 jaar ervaring in het leiden van een distributie- en klantennetwerk in heel Europa. Haar kracht is dat zij zeer sterk focust op de klant en probeert de behoeften en dynamiek in verschillende landen goed te begrijpen. ‘Ik was op zoek naar een innovatief bedrijf waar ik zelf kan ondernemen en resultaten neerzetten met de klant als hoogste prioriteit. Dat ondernemerschap en passie voor resultaat vind ik ook bij Ergotrics terug,’ verklaart Fleur haar loopbaankeuze.

Inge vervolgt: ‘Daarna was het belangrijk om mensen aan te trekken die de medische wereld goed kennen en we tekenden een coaching contract met Bas van Riggelen.’ Bas heeft meer dan 20 jaar ervaring in Healthcare. Na een start bij J&J, kwam hij terecht bij InSpine, dat levert innovatieve, technisch superieure producten voor een groot palet aan wervelkolomchirurgische ingrepen. ‘Nu wil ik mijn ervaring en netwerk van neuro- en orthopedische chirurgen delen met nieuwe bedrijven. Ik moet wel in het product geloven en kijk uit naar de eerste patiëntentesten,’ vertelt Bas op de eerste team meeting. ‘De oplossing van Ergotrics is simpel maar een fundamentele verbetering voor patiënten en ziekenhuispersoneel.’

Om echt tussen de klant te staan, vervolledigt Saskia Deleebeeck in April 2019 het verkoopsteam. Saskia volgde een opleiding verpleegkunde. Sinds haar specialisatie anesthesiemedewerker in het Erasmusziekenhuis, leerde zij de laatste 8 jaar de ins en outs kennen van het operatiekwartier. Die ervaring is nodig omdat ons product een vereenvoudigde maar nieuwe werkwijze vraagt, en daarom gaan ziekenhuizen onze producten testen vooraleer de inkoopbeslissing te nemen. Saskia zal ook via de ziekenhuiscontacten en sociale media de connectie maken met de verpleegkundigen. ‘Ik heb zelf de ergonomische uitdagingen ondervonden in de operatiekamer en de orthopedische afdeling. Ik kijk ernaar uit om betrokken te worden bij de productontwikkeling om de werkomstandigheden in de zorg te verbeteren,’ zegt Saskia.

Ondertussen werd ook het technische team versterkt. Eddie van Eeckhoven helpt al 25 jaar bedrijven bij het opzetten en ontwikkelen van hun internationale activiteiten en nieuwe medische hulpmiddelen. ‘Zijn ervaring voor de planning en uitvoering van regulatory affaires en klinisch onderzoek heeft zijn meerwaarde al bewezen voor ons dossier van CE markering en METC (medische commissie),’ zegt Paul. Paul werkte al enkele jaren samen met Eddie van Eeckhoven, maar omwille van de specifieke kennis en goede samenwerking, besloten we een lange termijn strategisch service contract te tekenen.

Het zeskoppige team wordt binnenkort versterkt door een innovatie- en kwaliteitsingenieur. Dat is de laatste vacature voor dit jaar en er lopen al geprekken met enkele kandidaten. ‘Voorlopig trek ik zelf de contacten met de leveranciers en het design bureau,’ legt Inge uit, ‘maar er is meer focus en technische kennis nodig als het product gelanceerd is en de verkopen stijgen.’ ‘Bovendien willen we de product ontwikkeling starten van het nieuwe product voor de thuiszorg en dat is een uitdagend project voor onze eerste Ergotrics ingenieur.’

Inge bouwde haar leidinggevende ervaring op bij Philips (nu Signify) en stond jarenlang aan het hoofd van internationale teams van 100 tot 30,000 mensen. ‘Ook in vroegere functies stond ik bekend als iemand die erg betrokken en dicht bij de mensen staat. Het is boeiend om een nieuw team van nul op te bouwen. Ervaring is belangrijk maar de kunst is het vinden van de juiste mix van persoonlijkheden en het beste uit de mensen naar boven halen. De waarden van een start-up zijn typisch passie en innovatie maar voor ons zijn ook zelfsturing en zorg een belangrijk deel van de cultuur. We houden van wat we doen, geloven in onze innovatieve oplossing en zijn bereid er hard voor te werken. We worden gedreven om het werk in de zorg te verbeteren voor patiënten en ziekenhuisteams. Terzelfdertijd heeft de zorg voor ons ook een interne betekenis: we zorgen voor onze persoonlijke ontwikkeling en voor een goede werk-life balans en we streven naar maatschappelijk verantwoord ondernemen.’ De Vlaio steun heeft het mogelijk gemaakt om dit eerste team snel op te bouwen en Ergotrics plant verdere uitbreiding na de volgende investeringsronde.