Inge Bruynooghe wordt CEO bij Ergotrics N.V.

Turnhout, 3 Nov 2018 – Inge Bruynooghe, ex-Philips topvrouw, begint als nieuwe CEO van Ergotrics NV, de medtech start-up gespecialiseerd in het positioneren en verplaatsen van patiënten met perslucht en positioneringskussens.  

“Ergotrics komt momenteel in een nieuwe fase. We lanceren binnenkort de producten voor de neurochirurgie op de Europese markt. Hiervoor zochten wij een ervaren manager om de leiding over te nemen,” aldus Paul Depauw, oprichter en voorzitter van de Raad van Bestuur bij Ergotrics NV. “Inge is een authentieke en ondernemende manager met het vermogen een sterke visie en strategie te creëren in een groeiende startup. Inge heeft een bewezen track record in productie en productontwikkeling en kan ons team leiden om de processen en organisatie op het volgend niveau te brengen.”

Inge Bruynooghe heeft meer dan 20 jaar ervaring in executive management posities. Ze stond aan de leiding van productie- en productontwikkelingsteams in België, Nederland, China en Azië. In haar laatste functie was zij gedelegeerd bestuurder bij Philips Lighting Belgium in Turnhout. Daarnaast is Inge Bruynooghe lid van de Raad van Bestuur van “Flanders Make”, het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie, alsook bestuurder bij de “Open Manufacturing Campus” en bij “Miko NV” in Turnhout.

Inge Bruynooghe, CEO Ergotrics: “Het eco-systeem van startups en scale-up bedrijven op de Open Manufacturing Campus op de Philips site heeft mij geïnspireerd om een carrièrestap buiten de multinationals te zetten. De kennis en het netwerk van Paul Depauw, gerenommeerd neurochirurg in het Neurosurgical Science Center in Tilburg, is complementair aan mijn kennis en ervaring in de ondernemingswereld. Zijn uitvinding is wetenschappelijk onderbouwd en toch eenvoudig. De product concepten zijn uitgebreid getest en gepatenteerd. Mijn opdracht is nu eerst om de juiste financiering aan te trekken, het bedrijf markt klaar te maken en verder te professionaliseren.”

Inge Bruynooghe investeerde en nam de dagelijkse leiding over vanaf 1 November 2018. In de nieuwe organisatie werd Paul Depauw Chief Medical Officer, verantwoordelijk voor de productontwikkeling en het uitzetten van de innovatiestrategie, en voorzitter van de Raad van Bestuur.

Perslinks:
https://www.dvo.be/artikel/62866-oprichter-paul-depauw-zet-stap-opzij-bij-ergotrics/
http://www.madeinkempen.be/nieuws/inge-bruynooghe-nieuwe-ceo-bij-ergotrics/

OVER ERGOTRICS

Ergotrics is gespecialiseerd in het positioneren en verplaatsen van patiënten met perslucht in de gezondheidszorg. Ergotrics ontwerpt en produceert opblaasbare positioneringskussens, waarmee patiënten snel, gemakkelijk, ergonomisch, hygiënisch en veilig gekanteld en getild kunnen worden. De eerste (gepatenteerde) producten voor de neurochirurgie zijn een doorbraak voor de proning procedure (kanteling van rug- naar buikzijde) en worden in 2019 gelanceerd.  

OVER INGE BRUYNOOGHE

Na haar opleiding tot handelsingenieur aan de KU Leuven en het behalen van een MBA aan de Cornell University in de Verenigde Staten, heeft Inge Bruynooghe tijdens haar professionele carrière met succes meerdere executive management posities behartigd binnen Philips, en dit in een internationale context in China, Nederland en België. In haar laatste functie was zij Managing Director Philips Lighting Belgium in Turnhout.

OVER PAUL DEPAUW

Dr. Paul Depauw is bezieler en bedenker van de Ergotrics producten. Naast zijn functie als neurochirurg in het Neurosurgical Science Center in Tilburg since 2004, was hij tot op heden CEO van Ergotrics. Paul Depauw heeft 14 jaar ervaring als neurochirurg en is tot op heden vanwege zijn opleiding en zijn huidige werksituatie reeds werkzaam geweest in meer dan 15 ziekenhuizen verspreid over België en Nederland. Paul Depauw is in mei 2016, als eerste Belg, verkozen tot voorzitter van de wetenschappelijke Nederlandse Vereniging voor Neurochirurgie (NVvN).