IWT keurt projectvoorstel van Ergotrics en Voxdale goed

Hoogstraten – Op 1 augustus 2015 werd het projectvoorstel “Positioneren van patiënten met perslucht” goedgekeurd door IWT.

Ergotrics en Voxdale slaan de handen in elkaar. Voxdale heeft geen medische vorming maar een ruime ervaring met het ondersteunen van bedrijven bij de ontwikkeling van innovatieve en disruptieve oplossingen. Ergotrics is een start-up zonder voorafgaande ervaring van productontwikkeling of commercialisering maar de oprichter Dr. Paul Depauw heeft als chirurg wel ruime ervaring met het opereren van patiënten. Hij begrijpt als geen ander de problemen die zich voordoen in het operatiekwartier wanneer patiënten van de rug op de buik moeten gedraaid worden.

Samen met de onderzoek partners van de universiteit van Gent (Prof Kiekens) en de universiteit van Antwerpen (Prof De Bruyne) starten Ergotrics en Voxdale een project op met als verbeterdoel “patiënten op eenvoudige en meer ergonomische wijze te positioneren voor en tijdens een operatie.” Met de hulp van Dr. ir. Danielle Baetens werd het project voorstel ingediend bij IWT. Het project start op 1 augustus 2015 en zal 17 maanden lopen tot 31 December 2016. Het totale budget van het project bedraagt bijna €460.000.

 

OVER ERGOTRICS

Ergotrics is gespecialiseerd in het positioneren en verplaatsen van patiënten met perslucht in de gezondheidszorg. Ergotrics ontwerpt en produceert opblaasbare positioneringskussens, waarmee patiënten snel, gemakkelijk, ergonomisch, hygiënisch en veilig gekanteld en getild kunnen worden.

 

OVER PAUL DEPAUW

Dr. Paul Depauw is bezieler en bedenker van de Ergotrics producten. Naast zijn functie als neurochirurg in het Neurosurgical Science Center in Tilburg sinds 2004, is hij stichter en CEO van Ergotrics. Paul Depauw heeft 11 jaar ervaring als neurochirurg en is tot op heden vanwege zijn opleiding en zijn huidige werksituatie reeds werkzaam geweest in meer dan 15 ziekenhuizen verspreid over België en Nederland.