Paul Depauw krijgt eerste patent verleend

Hoogstraten – Op 15 december 2015 verleende het Octrooicentrum Nederland de uitvinding “method and system for positioning a patient” aan Paul Depauw.

Dr. Paul Depauw, bezieler en bedenker van de Ergotrics uitvindingen, liep vele jaren rond met een blauw mapje met daarin de tekeningen van de “easylift.” Zijn idee was om perslucht en opblaasbare kussens te gebruiken om patiënten te kantelen en op te tillen. Op basis van zijn grondige kennis van anatomie, fysiologie en fysica ontwikkelde hij de perfecte oplossing voor neurochirurgie.

Velen herkenden het probleem, velen complimenteerden de uitvinding, maar het was Inspine met Michiel Schwatz die 8000€ vrijmaakte om het product concept uit te werken.

Daarna ging het gerenommeerde octrooibureau EP&C aan de slag en dankzij het werk van Nyske Blokhuis werd de octrooi aanvraag op 18 Maart 2014 ingediend. Anderhalf jaar later, op 15 December 2015, kwam het positieve antwoord terug: de uitvinding is nieuw, inventief, industrieel toepasbaar en geoorloofd. Het octrooi “method and system for positioning a patient” is verleend!

 

OVER ERGOTRICS

Ergotrics is gespecialiseerd in het positioneren en verplaatsen van patiënten met perslucht in de gezondheidszorg. Ergotrics ontwerpt en produceert opblaasbare positioneringskussens, waarmee patiënten snel, gemakkelijk, ergonomisch, hygiënisch en veilig gekanteld en getild kunnen worden. 

OVER PAUL DEPAUW

Dr. Paul Depauw is bezieler en bedenker van de Ergotrics producten. Naast zijn functie als neurochirurg in het Neurosurgical Science Center in Tilburg sinds 2004, is hij stichter en CEO van Ergotrics. Paul Depauw heeft 11 jaar ervaring als neurochirurg en is tot op heden vanwege zijn opleiding en zijn huidige werksituatie reeds werkzaam geweest in meer dan 15 ziekenhuizen verspreid over België en Nederland.