R & D

De toepassingsgebieden

Onze opblaasbare kussens kunnen worden toegepast in de ziekenhuiszorg, de thuiszorg en de diergeneeskunde.

Ziekenhuiszorg

Het is onze missie om patiënt en operatiekamermedewerkers te ondersteunen met de kracht van perslucht. Steeds vaker krijgen we de vraag van chirurgen en anesthesisten naar andere vormen van kussens voor andere ingrepen. Het correct positioneren van een patiënt is namelijk van cruciaal belang voor het goede verloop van elke operatie.

Thuiszorg

De vraag naar thuiszorg blijft stijgen door de vergrijzing van de bevolking en doordat zorgbehoevenden langer in hun vertrouwde omgeving willen blijven wonen. Om aan deze vraag te kunnen voldoen, zijn er innovaties nodig die de patiënt perfect ondersteunen en de thuisverpleegkundigen en mantelzorgers kunnen helpen in hun dagelijkse activiteiten.

In co-creatie sessies met verpleegkundigen, is Ergotrics in gesprek met mensen die werken in de zorg en die weten wat de noden zijn van de patiënt alsook van het medisch personeel. Samen werken we aan een betere ergonomie in de zorg!

Diergeneeskunde

Welke mogelijkheden zijn er voor inflatables in de dierengeneeskunde? Sinds september 2019 buigt Daan Schoonvliet, student product design aan de UA, zich over deze vraag. Van tumorresecties bij gezelschapsdieren tot kruisbandoperaties bij dure sportpaarden. Operatieve behandelingen bij dieren zijn reeds lang geen uitzondering meer. Het goed ondersteunen van dieren bij deze procedures is een uitdaging. Met behulp van Daans studieproject kunnen we Ergotrics producten ontwikkelen die ook specifiek toepasbaar zijn in de dierengeneeskunde.

Bekijk nieuwe producten

Ergotrics - Luchtkussens op maat van de patiënt

Elke patiënt is uniek. Ons R&D team werkt aan nieuwe maten voor de Inflatable Prone Supports. Met de nieuwe maten kunnen we de voordelen van de IPS en IPV aan meer patiënten aanbieden. Maat XL voor patiënten van 120 tot 150kg en Maat M voor patiënten van 40 tot 80 kg.

Luchtkussens Ergotrics - andere toepassingen

Het correct positioneren van een patiënt is ook belangrijk voor andere ingrepen. Huidige gebruikers vragen naar andere vormen van kussens voor andere ingrepen . Toekomstgericht werkt onze R&D aan nieuwe opblaasbare hulpmiddelen voor de ondersteuning van o.a. schouderoperaties, heupoperaties, …

Ergotrics IBO 2.0

IBO 2.0 | Voor de IBO wordt een teller ontwikkeld. Deze teller heeft als primair doeI om aan de gebruiker een indicatie te geven hoe vaak de IBO al gebruikt is. We garanderen dat de IBO minstens 50 keer op een veilige manier gebruikt kan worden.

Wenst u meer informatie?

Contacteer ons