“Met de Ergotrics hulpmiddelen kunt u sneller, hygiënischer en gezonder werken voor het personeel; zowel wanneer u de patiënt kantelt als wanneer de patiënt in buikligging wordt gepositioneerd. »

-Prof Robert Pflugmacher, Universitätsklinikum Bonn (Duitsland)

Positioneren en verplaatsen met perslucht

Ergotrics is gespecialiseerd in het positioneren en verplaatsen van mensen met perslucht. Wij ontwerpen en produceren opblaasbare positioneringskussens die patiënten snel, eenvoudig, ergonomisch, hygiënisch en veilig kunnen kantelen en positioneren. Al onze productinnovaties zijn gebaseerd op een grondige kennis van de anatomie en de fysiologie.

Ergotrics - Optimale positionering

OPTIMALE POSITIONERING

De Ergotrics kussens zijn ontworpen als een spiegeling van het menselijk skelet. Daardoor ondersteunen ze het ribrooster en het bekken terwijl ze de weke delen vrijlaten.

Bij het IPV kussen verlaagt dit de abdominale druk op de longen en verbetert dit de zuurstoftoevoer.

Bij het IPS kussen verlaagt dit de kans op doorligwonden, stuwingen en drukneuropathieën.

Meer informatie

Ergotrics - VERMINDERING VAN RUGBELASTING

VERMINDERING RUGBELASTING

Het gebruik van de Ergotrics inflatables verbetert de ergonomie voor het ziekenhuispersoneel op Intensive Care (IC) en in de operatiekamer (OR).

Tilwerk van ziekenhuispersoneel wordt tot een minimum beperkt: 100% van onze gebruikers zegt dat er geen (40%) of minimale (60%) kracht nodig is om patiënten te positioneren in buikligging. Zelfs met patiënten van meer dan 100kg.

Ergotrics - röntgendoorlaatbaar

RÖNTGEN-
DOORLAATBAAR

De Ergotrics oplossingen zijn volledig röntgen doorlaatbaar, wat operaties met röntgenstralen vergemakkelijkt.

Ergotrics - Optimale hygiëne

OPTIMALE
HYGIËNE

Corona (COVID-19) heeft de wereld wakker geschud voor meer aandacht voor hygiëne. The Ergotrics inflatables zijn disposable en daarmee zijn we uniek op de markt. 

De IPV is ontworpen voor eenmalig gebruik of voor gebruik bij één patiënt. Dit zorgt voor een betere hygiëne op de IC en vermijdt de overdracht van infecties tussen patiënten.

De positioneringskussens voor operaties in buikligging (IPS) zijn eenmalig te gebruiken. Ze worden op de huid van de patiënt gekleefd. Dit zorgt enerzijds voor een betere hygiëne in de operatiekamer en anderzijds blijven de kussens op de goede positie tijdens het draaien van de patiënt.

“De IPV is een superproduct. Dank je wel voor jullie mooie en praktische oplossing om patiënten comfortabel te beademen in buikligging. »

-Team Intensive Care, AZ Monica België

“De ergonomische voordelen liggen voor de hand, maar wij geloven dat een optimale positionering zal leiden tot een vermindering van veneuze aandoeningen en bloedverlies, en ons in staat zal stellen om een beter zicht te hebben op het gebied dat moet worden geopereerd. We willen dit verder bestuderen. »

– Anesthesist, Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis Tilburg (Nederland)

“Met de IBO en IPS kunnen we met 2 verpleegkundigen minder de patiënt klaarleggen voor een operatie in buikligging. Dat is een groot voordeel voor de efficiëntie in de operatiekamer”

– Hoofd OK, Elisabeth-sjukhuset Uppsala (Zweden)

“Op een dag zullen deze hulpmiddelen verplicht worden.“

– Neurochirurg, UZ Gent (Belgium)

“Deze methode is eenvoudig, meer ergonomisch en meer hygiënisch dan de manieren en materialen waarmee men vandaag vertrouwd is. De positie van de patiënt was correct en stabiel.”

– OK team, UZ Leuven (Belgium)

Ontdek onze producten

Naar producten